Poslovni forum „Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije“

Drugi po redu Poslovni forum „Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije“, koji organizuju Color Press Group i Centar za edukaciju „Pro Educa“, održaće se 30. novembra u hotelu Crowne Plaza, u Beogradu. Cilj ovog foruma je okupljanje, razmena iskustava i znanja među privrednicima i najpriznatijim stručnjacima u ovoj oblasti iz Srbije i regiona. Pored osnivača, vlasnika i menadžera porodičnih firmi, forum će okupiti i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, gradonačelnike, načelnike privrednih odeljenja opština i gradova širom Srbije, strukovnih udurženja, međunarodnih organizacija, studenata, kao i najznačajnije medije u Srbiji.

Centar za edukaciju „Pro Educa“, već godinama pokušava da usmeri fokus nadležnih na porodične firme, kako bi ih animirali da se bave jednim od najznačajnijih pitanja za privredu. Kod nas ne postoji dovoljno razvijena svest o značaju porodičnih firmi za ekonomiju, posebno ako se ima u vidu  da su to firme koje stvaraju 75% novih radnih mesta na svetu.

Većina kompanija u regionu jugoistočne Evrope koje su, po vlasništvu, u teoriji klasifikovane kao porodični biznisi, nemaju razvijenu politiku porodičnog upravljanja koja bi se bavila pitanjem porodičnog aspekta biznisa i osigurala održivost kompanije kao poslovnog subjekta u vlasništvu porodice  i pod njenim rukovođenjem. Stanje porodičnih firmi u Srbiji ne zaostaje u ovoj statistici. Zbog toga je ovaj Poslovni forum prepoznat kao veoma važan događaj, jer predstavlja priliku da se vlasnici i rukovodioci porodičnih firmi upoznaju sa daljim mogućnostima za edukaciju, programima unapređenja poslovanja i ekspertsku podršku u oblasti upravljanja porodičnim firmama.

Prisutni će imati priliku da čuju vlasnike uspešnih porodičnih firmi, vodeće stručnjake u oblasti ekonomije, upravljanja promenama, menadžmenta i kriznog menadžmenta, poput Veselina Jevrosimovića, Borisa Vukića, profesora dr Jake Vadnjala, mr Natalije Pekić, mr Roberta Ličena i mnoge druge.

12285578_10208109771890621_1500738342_n

 

12277069_10208109772010624_577426775_n

Kroz predavanja i panel diskusije govornici će ponuditi i konkretna rešenja za neke od zajedničkih izazova sa kojima se suočavaju sve porodične firme u Srbiji. Prenos vlasništva s prve na drugu generaciju, angažovanje neporodičnih menadžera, nedovoljno razvijen sistem odlučivanja, nepostojanje strategije nasleđivanja i aktuelni tržišni uslovi poslovanja samo su neke od tema ovogodišnjeg foruma.

12272658_10208109771570613_1102175797_n

 

Detaljan Program predstojećeg događaja možete pronaći OVDE.

Više informacija o načinima prijavljivanja učesnika, kao i mogućnostima akreditovanja novinara možete pronaći OVDE.

Vidimo se tamo!

 

 

Advertisements

Ostavi komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s