Najkreativnije police za vaš dom

„Police u obliku formula“ dizajnirao je Marcos Breder sa idejom da napravi prioritet među stvarima koje držite na polici. Kao što možete da vidite dizajn je unikatan i veoma originalan. Knjige koje su vam bitne ili one koje ćete u skorije vreme čitati možete da stavite u okrugle (zagrade) ili možda fotografije, a ostale možete da rasporedite između ugaonih [zagrada]  i vitičastih {zagrada}.

 

 

„Police koje se savijaju“ su nešto verovatno najpopularnije trenutno u ovoj branši. Veoma su praktične jer se lako mogu izmeniti i namestiti kako vama odgovara. Police su napravljene od čvrstog  trešnjinog drveta, dok su s druge strane obložene tankim pirinčanim papirom. One mogu da budu položene, uspravne, horizontalno i vertikalno … bas onako kako zamislite!

 

 

U ovim četvorougaonim policama možete držati vaše CD-ove, DVD-ove, dokumenta i knjige. Neki bi ih nazvali „all in one“ police. A, ako poželite više prostora, možete dodati delove i spojiti ih lagano sa ostalim. Asimetrija sa savršenim balansom!

 

 

Dizajner Da – Eun Song je imala interesantnu ideju kada je dizajnirala policu gde se čini da se delovi prelivaju i da ih ima više, a u stvari to je jedna polica. Jako je originalna ideja i moderan dizajn. Ne možete puno stvari da odložite na ovu policu, ali je ovo odličan način za dekoraciju vašeg zida.

 

 

Ovaj dizajn možda lepo izgleda na oko, ali ne verujem da realno možete da se odmorite na ovoj klupici. Police sa klupom je dizajnirao Stanislav Katz, iz Letonije.

 

 

Police u obliku krivudave linije (koja predstavlja zvuk) dizajnirao je Frederik Roije koji je spojio umetnost i praktičnost. Reči je pretvorio u zvučne talase, fizički oblik se manifestuje kroz čelik koji je obložen posebnim prahom, koristeći jasne tehnike sklapanja. Reč koja je izrečena putem linije je „blaženstvo“.

 

 

Police koje izgledaju kao cevi dizajnirao je Doris Kisskalt. One su fleksibilne, mobilne i od njih čak može da se pregradi dnevni boravak od spavace sobe. Unutar svake cevi se nalazi polica za skladišetenje u obliku horinzontalne linije gde možete da držite sve što vam padne na pamet.

 

 

Kotrljajuće police imaju jedan kraj napravljen od specifične vrste drveta koje može da se savije kako god vi zamislite. Police je dizajnirala Ketrin Grin.

 

 

Ovu policu u obliku crva dizajnirao je Ron Arad i u njoj možete da držite knjige, časopise i DVD-ove. Napravljene su od plastike koja se može presavijati do željenog oblika. Polica je idealna za manje prostore.

 

 

Polica „pećina“ ima u sebi integrisan deo gde možete da se sakrijete i pročitate vašu omiljenu knjigu. Polica je idealna za manje stanove, jer deo za čitanje može da vam uštedi dosta prostora. Takođe, kada poželite neku knjigu sa police ne morate čak ni da ustajete, samo pružite ruku.

 

 

Ako volite moderne police, idealno rešenje za vas su „Cosmo police“. Kao što možete da vidite na slici police su napravljene iz više manjih delova. Mogu biti u dve boje, crne i bele.

 

 

I … koja vam se najviše dopada? …

Preuzeto sa http://www.freshome.com

Advertisements

5 thoughts on “Najkreativnije police za vaš dom

Ostavi komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s